Рецепта от:
Елица Сърбева
Количество / Порция:
За 4 буркана с вместимост ~450 мл
Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли
Необходими продукти:
2 с.л. майонеза
6 с.л. зехтин
4 с.л. бял балсамов оцет
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. дижонска горчица
2 с.л. кленов сироп
4-5 с.л. вода
1 скилидка чесън, пресован
сол
черен пипер
мащерка
1/2 червено зеле
5-6 бр моркова
3 бр зелени чушки
3 бр червени чушки
8 с.л. филирани бадеми
10 бр. репички
100 г зелена салата
Приготвяне:
1. Разбъркайте съставките за дресинга. Налейтена дъното на всеки буркан от него.
2. Нарежете зеленчуците с подходящи приставки на уреда.
3. Подредете ги в бурканите като редувате от по-твърдите зеленчуци към по меките и деликатни.
4. Преди да консумирате, разклатете добре буркана, за да се смеси всичко.