Рецепта от:
Бианка Йовчева
Уред:
Вакуумни блендери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
2 чаши замразени нарязани банани
4 равни с.л. неподсладено какао на прах, например холандско
1 ч.л. екстракт от ванилия или ром, ако е останал от накиснатите стафиди
50 мл мляко от кашу ( може да се наложи да добавите 1-2 лъжици, взависимост от това, колко са замръзнали бананите)
1/2 голямо авокадо
Допълнително
50-60 г стафиди, накиснати за няколко часа
50 мл ром
50 г шоколадови капки
Приготвяне:
1. Поставете бананите, какаото, млякото, ванилията или рома и авокадото в бърз блендер и бъркайте на висока, докато се образува гладка, плътна консистенция.
2. Сервирайте веднага като поръсите със стафидите и/или шоколадовите капки или прехвърлете в съд с капак поръсете стафидите и приберете във фризера. Оставете за 1 до 2 часа, за да стегне. За да оформите топки с лъжица оставете на стайна температура за 10-15 минути.