Рецепта от:
Габриела Цулин
Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За тестото
4 яйца
150 г бяло брашно
100 г захар от фурми
За плънката
250 г маскарпоне
50 г захар от фурми
пресни ягоди
Приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта до образуване на хомогенна и пухкава смес.
2. След това добавете брашното и отново разбийте.
3. Изсипете сместа в тавичка с размери 30/40 сантиметра.
4. Предварително покрийте тавичката с хартия за печене.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6. Печенето отнема около 10-12 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби.
7. След като се изпече, обърнете блата върху хавлиена кърпа, която предварително трябва да поръсите с пудра захар или захар от фурми, каквато използвах аз.
8. Навийте блата на руло с помощта на хавлиената кърпа.
9. Оставете го да изстине, а през това време пригответе сместа за плънката.
10. Разбийте маскарпонето със захарта от фурми.
11. Почистете и нарежете ягодите на тънки филийки.
12. Разгърнете рулото. Намажете го с крем, подредете няколко реда ягоди и завийте отново на руло. Отгоре намажете рулото с крем и декорирайте с ягоди.
13. Сложете рулото в подходящ поднос и поставете подноса в хладилник за няколко часа, за да стегне. След това разрежете на равни части и сервирайте.