Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции / 1000 мл
Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 връзка киселец
125 мл масло от рапица
100 г праз
½ буркан нахут
750 мл зеленчуков бульон
сол
1 щипка черен пипер
1 щипка кимион
Приготвяне:
1. Измийте киселеца, изтръскайте го и откъснете листенцата. Нарежете праза на половини по дължина, измийте го и го нарежете на дебели резенчета.
2. Поставете киселеца, маслото от рапица и една щедра щипка сол в каната на VitaBoost. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво.
3. Поставете праза, нахута, водата за готвене, бульона и подправките в каната на VitaBoost. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво.
4. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програмата за супи и миксирайте добре, докато уредът се изключи. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и добре пасирайте посочените съставки в продължение на около 7 минути, като в същото време затопляте сместа.
5. Разлейте готовата супа в купи и сервирайте с масло от киселец.
Съвет от Bosch
Тази супа си върви чудесно с печени броколи романеско или розички карфиол – просто начупете зеленчука на малки розички, като нарежете на дребно по-големите парчета, и го запечете в 2 с.л. мазнина на ниска температура за около 6 мин. Овкусете със сол. Поръсете готовата супа с изпечения карфиол.