Рецепта от:
Creme de la Kremy
Уред:
Пасатори> Разгледай детайли
Необходими продукти за форма с диаметър 18см:
1п. какаови бисквити (ако разполагате с бели бисквити, просто им добавете 1с.л. какао )
100гр масло
700мл сметана
350мл прясно мляко
3п. желатин
3-4с.л. вода
150гр черен шоколад
150гр млечен шоколад
150гр бял шоколад
Приготвяне:
1. Първо направете бисквитената основа, като блендирате в чопър бисквитите и маслото.
2. Разпределете бисквитената смес в тавичка с падащо дъно.
3. Смесете в купа млякото и сметаната.
4. Получената смес разделете на 3 равни части ( за да съм абсолютно точна аз използвах кухненска везна).
5. Загрейте едната част от сместа в микровълнова или на котлон.
6. Залейте с горещата смес черния шоколад и оставете да го разтопи.
7. През това време сложете 1-2с.л. студена вода при желатина и го оставете да набъбне за 5-6минути.
8. Добавете желатина към млечната смес и пасирайте добре, за да няма никакви бучки в сместа.
9. Готовата смес излейте върху бисквитената основа и приберете във фризера за около час, за да стегне желатина.
10. Повторете процедурата с млечния и накрая с белия шоколад, като внимателно изчаквайте след всеки слой тортата да стегне.
11. Аз оставих моята да пренощува една вечер в хладилника.
12. Готовата торта украсете с какао и настърган черен шоколад.