Рецепта от:
Creme de la Kremy
Уред:
Кухненски роботи > Разгледай детайли
Необходими продукти:
За блата:
250 гр брашно
200 гр захар
1/2 ч.л. сода
1п. бакпулвер
170 гр масло
3 белтъка
120мл заквасена сметана
120мл прясно мляко
ванилия
щипка сол
За крема:
600гр крема сирене
500мл сметана за разбиване
2-3 с. л. пудра захар (на вкус)
За пълнежа:
Банани
Крокант
Сладко от ягоди
За сиропиране:
Фреш портокал или сок от компот
За украса:
Разтопен шоколад и захарни пръчици
Приготвяне:
1. Смесете всички съставки за блата и разделете получената смес в поне 2 тавички с диаметър 18-20см.
2. Изпечете на 200градуса за 45-50минути.
3. След като изпечените Блатове изстинат, разрежете ги на половина. Трябва да получите поне 4 блата.
4. Разбийте сметаната и пудрата захар, докато се посгъсти и добавете крема сиренето.
5. Тортата се сглобява като сиропираме всеки блат с фреш портокал или сок от компот.
6. Редувам пълнежа между блатовете като първо слагам от крема и върху него подреждам или банани с Крокант или банани и сладко от Ягоди.
7. Тортата измазвам с останалия крем.
8. Върху измазан ата торта правя дрип от разтопен розов шоколад.
9. Отстрани полепвам захарни пръчици, които можете да замените с натрошени бисквити или смлени ядки.
10. Хубаво е тортата да престои поне 5-6 часа в хладилника преди консумация.
Съвет h
Най добре е да си направите блатовете от предишния ден, за да може когато сглобявате тортата те да са напълно изстинали.