Баклава чийзкейк
Баклава чийзкейк
Баклава чийзкейк

Рецепта от:

Creme de la Kremy

Време за приготвяне:

120минути

Количество / Порция:
8 порции

Уред:
Пасатори> Разгледай детайли

Необходими продукти за формичка 20см.:
За сиропа::
1ч.ч. вода
100гр захар
1с.л. мед
канела
няколко зърна кардамон
ванилия

За плънката на баклавата::
200гр ядки – орехи или шам фъстък
125гр масло
10бр кори за баница

За чийзкрема::
200гр крема сирене
200гр заквасена сметана
2яйца
20гр царевично нишесте
80гр захар
ванилия

За украса::
100гр шам фъстък
малини или зрънца нар

Приготвяне:

1. Първо направете сиропа като смесите всички съставки за него и го сложите на котлона да поври за 20тина минути, докато се сгъсти.

2. След като изстине го смесете със смените орехи и плънката за баклава та е готова.

3. Нарежете корите за баница на кръст, за да се получат 4 еднакви правоъгълника.

4. Намажете всяка кора с масло и ги залепете две по две. Наредете ги във формичката с ръб четата на горе, за да се оформи красива основа като корона. Сложете едната част от орехова та плънка и повторете.

5. Разбийте с миксер всички съставки за чийзкрема и изсипете сместа върху корите.

6. Изпечете на 160градуса за 70минути.

7. След изпичане охладете и Украсете със смлян шам фъстък или малко заквасена сметана с пудра захар.

Съвет 

Сладкиша е по вкусен, ако го оставите да престои в хладилника за една нощ.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар