Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
35 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
Продукти за пилешките гърди:
4 филета от пилешки гърди, всяко по 140 г
сол
пипер
Продукти за панировката:
200 г препечен хляб
3 яйца (големи)
100 г брашно
Продукти за айоли сос:
1 жълтък
1 ч. л. настъргана кора от лимон
1 ч. л. средно силна горчица
2 с. л. лимонов сок
сол
захар
1 скилидка чесън, обелена
160 мл растителна мазнина
Продукти за салатата от моркови:
2 с. л. нарязан див лук
400 г моркови
1 ябълка
50 г орехови ядки
2 с. л. царевично олио
сол, захар
Допълнителни продукти:
200 мл растителна мазнина
Приготвяне:
1. Измийте пилешките гърди и ги подсушете. Подправете със сол и пипер.
2. Смелете ситно препечения хляб с помощта на универсалния нож Supercut на максимална степен. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за смилане на ситно на максимална степен на препечения хляб.)
3. Разбийте 2 яйца с лимоновия сок.
4. Потопете пилешките гърди една по една в сместа от брашно, яйце и галета.
5. За да приготвите сос айоли, поставете всички продукти, освен олиото, в блендера и разбийте на минимална степен за 10 секунди.
6. След това включете на максимална степен и бавно добавете 160 мл олио през фунията, за да получите кремообразен сос.
7. Подправете със сол и пипер.
8. Обелете морковите и ябълката и използвайте диска за азиатски зеленчуци на минимална степен, за да ги нарежете на тънки ивички. (Друга възможност е, за тези, които нямат диск за азиатски зеленчуци, да нарежете морковите и ябълката с фината страна на обръщащия се диск за раздробяване на минимална степен и да ги прехвърлите в друга купа).
9. Нарежете орехите на едро с помощта на универсалния нож Supercut на максимална степен. (Друга възможност е, ако имате универсална резачка, да я използвате за нарязване на едро на максимална степен на орехите.)
10. Добавете орехите към нарязаните моркови и ябълка, смесете всичко заедно в купа с помощта на лъжица и объркайте леко със сол и захар.
11. Мариновайте в 2 с. л. царевично олио .
12. Запържете филетата от пилешки гърди в 200 мл растителна мазнина за 5-6 минути от всяка страна.
13. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и поръсете с див лук преди сервиране.
Съвет от Bosch
Смелете на ситно 80 г сушен магданоз и добавете към препечения хляб за панировката.