Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
50 г прясно настърган пармезан
½ лимон
4 с. л. орехови ядки
100 г листа магданоз (измити и подсушени)
4 клончета девисил или кервиз
1 скилидка чесън, обелена
1 с. л. каперси
200 мл слънчогледово олио или олио от гроздови семена
сол, прясно смлян пипер
400 г ньоки
Приготвяне:
1. Поставете универсалния нож Supercut в купата и настържете на ситно пармезан на максимална степен.
2. Извадете ножа и изцедете лимонов сок върху пармезана, като използвате цитрусовата преса на минимална степен.
3. Поставете отново универсалния нож Supercut (като внимавате острието да е застопорено на място с държача в долната част), добавете останалите продукти в купата и бъркайте, докато получите гладко песто.
4. Подправете със сол и пипер. В същото време сварете ньоките.
5. Поднесете ги с пестото от магданоз и орехи.
Съвет от Bosch
Пестото от магданоз и орехи може да се сервира и cъс спагети или лингуини.