Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Пасатори > Разгледай детайли
Необходими продукти:
250 г френско грозде, почистено
50 мл ликьор от касис
100 г захар/span>
3 с.л. вода
8 листа бял желатин
2 листа червени желатин
500 мл мляко
200 мл сметана
Приготвяне:
1. Кипнете захарта с 3 супени лъжици вода и варете до образуването на сироп, махнете от котлона и прибавете млякото. Накиснете желатина в студена вода, изцедете и разтворете в малко горещо мляко, изсипете в млякото.
2. Пасирайте френското грозде с ликьора, прибавете изсипвайки през цедка към млякото.
3. Разбийте 125 мл сметана и прибавете внимателно към сместта. Изсипете във формички и оставете за няколко часа в хладилника да се желира.
4. Сервиране: разбийте останалата сметана, обърнете крема от формичките, украсете със захаросано френско грозде и сметана.