Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
За макароненото тесто:
250 г брашно
2 яйца (размер L)
1 с.л. зехтин
сол
вода
За макароненото тесто:
600 г телешко месо
2 с.л. зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
125 мл бяло вино
250 мл пасирани домати
сол
черен пипер
1 с.л. сушени манатарки
1 ч.л. сушен риган
80 г настърган пармезан
За соса:
200 г грах
250 мл бульон
3 стръка мента
200 мл сметана
Приготвяне:
1. В купата омесете брашното, яйцата, олиото, 1 с.л. вода и 1 щипка сол в гладко тесто с помощта на куката за тесто. Покрийте с кърпа и оставете да отпочине 30 мин.
2. Прекарайте телешкото месо първо през грубия, а след това и през средния по размер на дупките диск на месомелачка Bosch. След това при висока температура запържете в зехтин за 10 мин. смляното месо. Нарежете на малки кубчета лука и чесъна, прибавете към каймата, пържете още 3-4 минути.
3. Залейте с бялото вино, намалете температурата, добавете пасираните домати. Подправете със сол, черен пипер, манатарките и ригана. Оставете да къкри на слаб огън под капак 1 час. (В края на времето за варене течността трябва почти да се е изпарила). Свалете от котлона и оставете да се охлади. Добавете разбърквайки пармезана.
4. Разточете тестото с помощта на професионалната приставка за паста на втората степен на дебелина (от тънко към дебело). Намажете тестото с тънък слой от соса, разрежете на ивици с дебелина 8 см и завийте на руло.
5. Подредете канелоните в намазнена приставка за готвене на пара. Задушете за 8 минути.
6. Сварете бульона и граха з 8 минути. Нарежете ментата и пюрирайте със соса до пяна. Това се получава най-добре с разпенващия накрайник на пасатора HomeProfessional. Разбийте сметаната и добавете към соса. Овкусете със сол и черен пипер.