Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 яйце
1 малка глава червен лук
4 картофа
сол
черен пипер
3 с.л. зехтин
50 г червен хайвер
100 г извара
50 г крем Фраше, 34 %
1 връзка див лук
Приготвяне:
1. Поставете диска за стъргане на картофи. Обелете картофите и ги настържете.
2. Изплакнете настърганите картофи със студена вода и силно изцедете. Работете бързо, за да не потъмнеят картофите!
3. Разбийте яйцето до пяна в купата за миксиране с телта за разбиване. Нарежете червения лук на ситно и сложете в купата.
4. Прибавете картофите към яйчената смес и разбъркайте. Поръсете със сол и черен пипер. В горещ тиган сложете олио и изпържете по 2 картофени кюфтета на човек.
5. В купа смесете изварата и крема Фраше. Гарнирайте всяко картофено кюфте с малко от получения крем и хайвера. Нарежете дивия лук и посипете ястието с него.