Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 червена люта чушка
1 ч.л. червен пипер
100 г крем Фраше, 34 %
сол
400 г говеждо или овче месо
2 глави лук шалот
1 ч.л. кимион на прах
масло за пържене
маруля
4 големи домата
1 авокадо
1 голяма глава червен лук
хлебчета за хамбургер
Приготвяне:
1. Започнете с приготвянето на чили соса: Почистете лютата чушка. Нарежете я на малки парченца. Смесете с червения пипер и крема Фраше. Овкусете със сол и пипер.
2. Монтирайте месомелачката с дупчестия диск. Нарежете месото на дълги парчета и пасирайте два пъти в месомелачката. Накрая използвайте приспособлението за набутване.
3. В миксера нарежете лука шалот на ситно и след това добавете каймата, кимиона, както и сол и пипер. Смесете всичко добре. Оформете сместа в 4 плоски кюфтета за хамбургер. Изпържете в масло на средна температура.
4. Нарежете доматите, авокадото и червения лук на шайби.
5. Сервирайте хамбургера със соса и зеленчуците.