Рецепта от:
BOSCH
Количество / Порция:
10 бр
Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли
Миксери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
Царевични палачинки:
100 г брашно
100 г царевичен грис
½ ч.л. сол
1 яйце
450 мл вода
1 щипка млян кимион
1 ч.л. олио
Плънка:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
2 с.л. олио
1 консерва червен боб
1 консерва царевица
2 домата
2 с.л. гъсто доматено пюре
сол
черен пипер
1 щипка лют червен пипер
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. млян кимион
100 г настърган кашкавал
1 с.л. олио за задушаване
Приготвяне:
1. Смесете брашното, царевичния грис и солта. Заедно с яйцето разбъркайте в купата за миксиране (с бъркалка за разбъркване), като постепенно добавяте и водата. Изсипете олиото и разбърквайте сместа до образуването на тесто за палачинки. Оставете 30 мин. да отпочине.
2. За плънката нарежете на ивици лука и чушките с помощта на приставката за постоянно рязане и диска за жулиени/азиатски зеленчуци. В олио задушете до прозрачност лука и пресования чесън. Добавете чушките.
3. Попарете доматите, обелете ги и ги нарежете на малки парченца. Сложете ги в тигана заедно с царевицата и боба. Подправете и задушете за още 5 мин. Отместете тигана от котлона, разбърквайки добавете доматеното пюре и 40 г кашкавал.
4. В тиган с малко мазнина на средна температура изпържете около 12 тънки царевични палачинки (Ø 20 см) до златисто и ги слагайте една върху друга.
5. Сложете в центъра на палачинките 2 с.л. от плънката и ги навийте на руло.
6. В тава сложете хартия за печене. Върху нея подредете близко една до друга палачинките енчиладас. Поръсете с останалия кашкавал и запечете.
Съвет от Bosch
Обръщайте палачинките, когато краят им се отдели от тигана. Палачинките трябва да имат малки дупчици.