Рецепта от:
Кремена Енчева
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
За блата
3 яйца
125 г захар
125 мл прясно мляко
125 г брашно
40 г какао
1 пакет бакпулвер
За крема
300 г крема сирене
100 г пудра захар
300 мл сметана за разбиване над 30%
1 ванилия
За ганаша
250 г черен шоколад
150 мл сметана
50 г масло
Приготвяне:
На блата
1. В дълбока купа смесете брашното, бакпулвера и какаото и бавно разбъркайте.
2. В купата на миксера поставете 3 яйца и цялото количество захар след което отново разбъркайте.
3. Когато яйцата са достигнали до състояние на бяла, пухкава смес, прибавете прясното мляко и отново разбъркайте.
4. Започнете да слагате от какаовата смес в купата, където сте разбъркали яйцата докато двете смеси се слеят в една.
5. Поставете цялата смес за блата в тавичка. Използваната за тази рецепта е с диаметър 22 см.
6. Поставете във фурната за около 30 минути на 180 градуса без вентилатор.
На крема
1. В купата на кухенския робот налейте сметана и я разбийте.
2. Към сметаната добавете крема сиренето и отново разбъркайте.
3. Накрая прибавете пудрата захар и една ванилия и разбъркайте.
На ганаша
1. Натрошете черният шоколад в купа. Прибавете сметаната и маслото.
2. Оставете купата на водна баня докато съставките се разстопят.
Сглобяване на тортата
1. Разрежете изпечения блат на две еднакви части.
2. В ринг или тавичка с падащо дъно поставете първия блат. Поставете първо част от крема, а след това и част от ганаша (на тънък слой).
3. Изчакайте около 15 минути да се стегне и поставете останалата част от крема. След това поставяте и втория блат. За финал изливате другата част от ганаша.
4. Оставете тортата за ок. 1 час или малко повече в хладилника. Можете да декорирате с разтопен бял шоколад, за да се получи контраст и добавете малко плодчета за цвят.