Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Миксери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
За Pan die Spagna (италиански бисквитен блат):
10 яйца
10 с.л. захар
1 пакетче ванилия
10 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер
Освен това:
3 яйца
150 г захар
300 г маскарпоне
2 чаши неподсладено кафе
2 с.л. ром
2 с.л. какао
Приготвяне:
1. Отделяте 10-те белтъка и ги разбивате на сняг. В отделна купа разбивате до побеляване жълтъците със захарта и ванилията и постепенно прибавяте брашното и бакпулвера.
2. Накрая добавяте и разбития на сняг белтък и изсипвате сместа в намазнена тавичка. Печете на 180°C 35-45 мин.
3. Отделяте жълтъците на 3 яйца. В купа разбивате на най-високата степен белтъците и захарта до получаване на твърд белтъчен сняг.
4. Прибавяте жълтъците, маскарпонето и по избор ром и разбърквате на най-ниската степен.
5. Междувременно нарязвате пандишпанения блат на ленти от 2 см. Топите ги за кратко в кафето и ги нареждате в чиния или форма, така че да покрият пода. Покривате с един слой от крема.
6. Така правите още един ред. Най-горния слой маскарпонов крем поръсвате с какао .
7. Преди сервиране сложете тирамисуто в хладилника.
Съвет от Bosch
Също така вкусно тирамису можете да направите като замените пандишпанения блат с бишкоти.