Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Пасатори > Разгледай детайли
Необходими продукти:
500 г тиква
1 глава лук
750 г зеленчуков бульон
2с.л. тиквени семки
200 г сметана
1/4 с.л. джинджифил на прах
2 стръка магданоз
сол
черен пипер
Приготвяне:
1. Почистете тиквата като остъргате семената. Нарежете около 4 с.л. тиква на ленти, останалата на кубчета.
2. Обелете лука и също нарежете на кубчета. Загрейте маслото в голям съд и задушете лука в него. Добавете тиквените кубчета и запържете около 3 минути, добавете бульона и оставете да къкри на слаб огън 30 минути.
3. След това оставете супата леко да изстине, пюрирайте с пасатора, прибавете тиквените ленти.
4. Отново затоплете супата, прибавете сметаната, подправете със сол и джинджифил. Запържете тиквените семки в тиган без мазнина. Докато започнат да ухаят.
5. Преди сервиране поръсете супата с печени семена, прясно смлян черен пипер и украсете с магданоз.