Рецепта от:

BOSCH

Количество / Порция:
2 литра бульон

Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли

Необходими продукти:
2 кг говежди кокали
300 г селъри
300 г моркови
300 г праз лук
2 глави лук
2 дафинови листа
3 зърна карамфил
2 бр плод от хвойна
300 г праз лук
подправки на вкус (напр. мащерка, магданоз)
1 с.л. зърна черен пипер
сол

 

За жулиените
400 г селъри, праз лук, моркови

Приготвяне:

1. Кипнете вода в голяма тенджера. Бланширайте говеждите кокали в кипящата вода за 30 сек., извадете и изплакнете със студена вода.

2. Поставете говеждите кокали с почистените и нарязани на кубчета зеленчуци в студена вода, кипнете. Разполовете лука напряко и запечете в тиган без олио от плоската страна до потъмняване.

3. Прибавете лука и подправките към бульона. Бульонът трябва 2 часа леко да ври, а пяната, която се образува, трябва да се отстранява с черпак на всеки 10 мин.

4.Прекарайте бульона през цедка с изпрана кухненска кърпа. Сварете 2 литра и подправете внимателно със сол.

5. Върху базовия уред монтирайте приставката за постоянно рязане с диска за азиатски зеленчуци. Обелете и измийте сълърито, морковите и праза, нарежете на парчета с дължина 5 см и с помощта на уреда нарежете на ивички.

6. Бланширайте за кратко в леко подсолена вода. Докато са още топли ги разпределете в купичките за супа и залейте с бульона.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply