Рецепта от:
BOSCH
Количество / Порция:
8 порции
Необходими продукти:
175 г брашно
3 големи яйца
85 г парченца краве масло
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. смляна канела
300 г светлокафява захар мусковадо
1 ч.л. ванилов екстракт
175 г краве масло (разтопено)
50 г брашно
50 г какао и малко за сервиране
50 г ядки макадамия (счукани),
50 г натурален шоколад (натрошен)
сладолед (за сервиране)
Приготвяне:
1. В кухненски комбайн разбъркайте на трохи брашното, маслото, пудрата захар и канелата. Добавете 2½ – 3 с.л. вода и разбивайте до тесто. Увийте го във фолио и го охладете за 20 мин.
2. Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). Разточете тестото върху набрашнена повърхност и покрийте с него дълбока 23-сантиметрова разглобяема форма за торти. Оставете излишното да излиза над ръбовете. Покрийте тестото с хартия и зърна за печене и го охладете за 15 мин.
3. Печете 15 мин, махнете хартията и зърната и печете още 5 мин, докато основата стане хрупкава и златиста.
4. Разбийте яйцата и захарта на пухкава смес. Разбъркайте с ванилията и разтопеното масло. Сложете брашното и какаото и разбъркайте пак. Поръсете основата с ядките и натрошения шоколад и залейте с пълнежа. Печете 30 мин. Отрежете стърчащото над ръбовете тесто и оставете сладкиша да изстине.