Рецепта от:
Мария Димитрова
Уред:
Вакуумни Блендери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
400 г бисквити
50 г царевично нишесте
100 г захар
400 мл прясно мляко
100 г масло
2 жълтъка
250 г маскарпоне
200 г заквасена сметана
3-4 с.л. пудра захар
1 купичка прясно мляко за потапяне на бисквитите
50 г смлени ядки за поръсване
пресни плодове за декорация
Приготвяне:
1. В тенджера на котлона изсипете прясното мляко и към него добавете цялото количество захар. Разбъркайте докато млякото кипне и захарта се разтопи.
2. Докато млякото кипва, в купа сложете двата жълтъка заедно с почти цялото нишесте. Разбийте с миксер.
3. Към жълтъците добавете 3-4 лъжици прясно мляко.
4. От кипящото мляко добавете 2-3 лъжички в купата с разбитите жълтъци, за да не се пресече сместта. След това прибавете купата към тенджерата на котлона.
5. Разбъркайте много добре сместта докато се получи гладък крем.
6. Към вече сгъстения крем (докато е още горещ) прибавете маслото. Разбъркайте докато маслото се стопи.
7. В купа сложете цялото маскарпоне, заквасената сметана и пудра захарта. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
8. След като кремът изтине, прибавете към него сместта с маскарпонето.
9. След като всички съставки са вече готови, започнете да редите тортата. Потапяйте всяка от бисквитите в млякото и след това подреждайте на дъното на тавичката. Върху бисквитите поставете от крема. След това подредете нов ред с бисквити и крем.
10. Оставете в хладилника поне за 4-5 часа, за да може бисквитите хубаво да се напоят от крема.
11. Вземете една лъжица за сладолед и загребете от вече престоялата в хладилника торта. Поръсете всяко парче с натрошени ядки и пресни плодове.