Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
500 г тесто за пица
2 с.л. зехтин
1 тиква, обелена и нарязана на кубчета
2 глави червен лук, нарязани
3 стръкчета розмарин, накълцайте листата
1 с.л. захар
2 с.л. балсамов оцет
100 г фета сирене
Приготвяне:
1. Ако тестото е замразено, го размразете според инструкциите върху опаковката. С малко брашно, за да не залепва, го разточете на 2 големи кръга и ги
сложете в тави за печене.
2. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете за 5 мин тиквата с лука и розмарина, докато започнат да омекват и да покафеняват. Сипете около 200 мл вода и бъркайте на силен огън около 10 мин, докато тиквата омекне и почти цялата течност се изпари. Загрейте фурната на 220oC (200oC с обдухване).
3. Добавете захарта, оцета и малко сол и пипер към сместа с тиквата, след което я разпределете равномерно върху тестото. Отгоре украсете с няколко стръкчета розмарин, натрошете фета сиренето и по желание полейте с още малко зехтин. Печете пиците, докато станат златисти и хрупкави. Поднесете ги със салата по ваш избор.