Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Пасатори > Разгледай детайли
Необходими продукти:
50 г кедрови ядки
3-4 връзки босилек (около 75 г)
2-3 скилидки чесън
100 мл студено пресован зехтин
50 г настъргано сирене пекорино или пармезан
смлян черен пипер
Приготвяне:
1. Леко запечете кедровите ядки в сух тиган. Откъснете листата босилек от стъблата, обелете скилидките чесън.
2. Монтирайте пасатора. На най-ниската степен в продължение на 1 мин. добре пасирайте босилека, кедровите ядки, чесъна, 1 ч.л. сол и половината от зехтина.
3. Разбърквайки прибавяйте постепенно сиренето, а след това изсипете и останалия зехтин. Овкусете със сол и пипер.