Рецепта от:
BOSCH
Количество / Порция:
4 -6 порции
Необходими продукти:
2 – 2.25 кг агнешко бутче
4 скилидки чесън, тънко нарязани
10 г стръкчета лавандула или
1 с.л. суха лавандула
2 с.л. мед
Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180ºС (160ºС с обдухване). С връхчето на остър нож прободете бутчето на повече места до около 2 см дълбочина. В прорезите сложете по малко чесън и стръкчета лавандула.
2. Сложете месото в тавичка, полейте го с половината мед и го подправете със сол и черен пипер. Запечете го за 1 ч 20 мин.
3. Извадете го от фурната, полейте с останалия мед и запечете за още 20 мин.
4. Извадете агнешкото от фурната, оставете го настрана за 15 мин и тогава го нарежете.