Рецепта от:
BOSCH
Количество / Порция:
4 бр
Уред:
Пасатори > Разгледай детайли
Необходими продукти:
4 дебели пържоли от телешко месо
сол
черен пипер
2 глави лук
2 червени чушки
2 жълти чушки
1 зелена чушка
3 обелени домата
1 клонка розмарин
1 дафинов лист
200 мл червено вино
200 мл телешки бульон
1 с.л. айвар, сладък или лют
Приготвяне:
1. Изплакнете за кратко месото със студена вода. Попийте чрез потупване с кухненска хартия, овкусете със сол и черен пипер и запържете в гореща мазнина от двете страни до златисто.
2. Обелете лука и го нарежете на дребно, почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Нарежете доматите на малки парченца.
3. В миксера пасирайте на сос пресования чесън, фино нарязания розмарин, червеното вино, телешкия бульон и айвара. След пасирането добавете дафиновия лист. Изсипете соса в съд за печене с капак, така че дъното да се покрие. Прибавете зеленчуците. Отгоре разпределете пържолите и похлупете с капака. Оставете да се задушава около 1,5 ч. във фурна при 180 градуса.