Рецепта от:
BOSCH
Количество / Порция:
около 20 бр
Уред:
Кухенски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
600 г говеждо месо
600 г свинско месо
800 г свинско месо от корема
40 г готварска сол
4 г готварска сол
1 г бахар
6 г стрит риган
свински черва (Ø 26/28 мм или 28/30 мм)
Приготвяне:
1. Първо нарежете с нож месото на парчета, които лесно могат да влезнат в месомелачката. Смесете месото добре с останалите съставки.
2. Монтирайте месомелачката. Прекарайте през нея парчетата месо.
3. Поставете мляното месо в купата за миксиране и омесете добре с куката за месене. Опитайте сместа. Тя в никакъв случай не трябва да бъде люта или солена, тъй като при печенето интензивността на вкуса се увеличава.
4. Нахлузете свинските черва на накрайника за пълнене на наденица. Напълнете ги със сместа, като оформяте наденичките по двойки или на цял наниз. Всяко парче трябва да е около 90 г. Наденицата може да престои в хладилник още 1 или 2 дни, но е най-добре да се консумира веднага.
5. Преди консумация тя се поставя в гореща вода (не вряла) за около 15-20 мин., да уври. След това може да се пече. Ако първо се потопи в мляко или се намаже с горчица, наденицата ще има хубав кафяв цвят. Не я запържвайте на твърде висока температура, тъй като може да се спука. Сварената наденица може да се изпече на грил.