Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Миксери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 шушулка ванилия
1 ч.л. настъргана кора от био лимон
400 мл мляко
100 г сметана
4 жълтъка
40 г нишесте (2 с.л.)
100 г захар
1 с.л. масло
400 г ягодови плодове според сезона
листа мента за украса
Приготвяне:
1. Разполовете шушулката ванилия по дължина, с нож изтържете сърцевината. В тенджера кипнете сърцевината и шушулката с млякото.
2. Междувременно поставете останалите съставки в купа и разбийте с ръчния миксер на висока степен до образуването на хомогенна смес.
3. Когато млякото кипне, го прибавете в сместа със жълтъците като постоянно разбърквате. Върнете всичко обратно в тенджерата, кипнете на слаба температура, като постоянно разбърквате. Сместа става по-гъста и кремообразна.
4. Свалете крема от котлона и изсипете в купа. Разтопете маслото, намажете крема с него – така при изстиването няма да се образува коричка.
5. Измийте плодовете, нарежете по-големите от тях на парченца. Сервирайте с крема и украсете с листата мента.