Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Миксери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 фино накълцана малка глава лук
600 г тиква, обелена и нарязана на кубчета
шепа листа градински чай, едро нарязани
6 леко разбити яйца
100 г настърган грюер
Приготвяне:
1. Загрейте грила на средна температура. В средно голям незалепващ тиган запържете лука, тиквата и градинския чай до златисто. Отнема около 10 мин
2. Миксирайте яйцата и сиренето в купа. Овкусете и залейте запържения лук и тиква. Оставете за 5 мин на слаб огън, като бъркате леко, докато сместа започне да стяга.
3. Щом фритатата стегне отдолу, но отгоре е все още течна, я запечете за няколко мин на грил. Оставете я да поизстине за 3-4 мин и я прехвърлете вчиния. Може да я нарежете на парчета и в тигана.