Рецепта от:
Анна Стойкова
Уред:
VitaPower Serie 4 > Разгледай детайли
Необходими продукти:
250 г нахут
2 скилидки чесън
2 с.л. сусамов тахан
2 с.л. зехтин
1/4 чаша аквафаба
1/2 ч.л. лимонов сок
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. кимион
1/2 чаша вода
Червен пипер, свеж магданоз, зехтин, лимонови кори и филмиран чесън за поръсване.
Приготвяне:
1. Накиснете нахута за една вечер и след това го сварете. Запазете водата, в която сте варили нахута.
2. Натрошете 2 скилидки чесън.
3. Изсипете сварения нахут в блендера.
4. Добавете сусамовия тахан.
5. Добавете зехтина.
6. Прибавете аквафабата.
7. Изстискайте лимоновия сок.
8. Добавете солта.
9. Прибавете кимиона.
10. Блендирайте всички съставки.
11. Добавете водата и продължавайте да блендирате.
12. Поръсете с червен пипер, свеж магданоз и зехтин, лимонова кора и запечен филмиран чесън.