Рецепта от:
BOSCH
Количество / Порция:
12 парчета
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
160 г захар
160 г масло
225 г брашно
3 ч.л. бакпулвер
За Franchipan:
150 г масло
75 г захар
150 г марципан
2 яйца
50 г брашно
Гарнирани с:
150 г масло
120 г кафява захар
140 г брашно
1 щипка сол
750 г кайсии
Приготвяне:
1. Разпределете продуктите за отделните теста.
2. Предварително загрейте фурната на 200° C (с циркулация на въздуха на 180° C). Покрийте с хартия за печене пода на тава с диаметър 24 cm. Измийте прасковите и извадете костилките. За масленото тесто разбийте с кухненска машина на Bosch до побеляване жълтъците и захарта. Прибавете меко масло и отново разбъркайте. Добавете брашното и бакпулвер, разбъркайте. Изсипете тестото в тавичката.
3. За марципановия слой (Franchipan) разбърквате в кухненската машина на Bosch меко масло и захар. Настържете отгоре марципана. Добавете 2 яйца и разбъркайте до получаването на кремообразна маса. Прибавяме брашното. Изсипваме тази маса върху масленото тесто и накрая подреждаме прасковите с отвора нагоре.
4. Като последен слой, с който да се покрият плодовете се приготвя твърдо тесто от масло, захар, брашно и сол. Стривате тестото между дланите и правите по този начин големи „трохи”, които изсипвате върху прасковите.
5. Печете сладкиша от праскови в предварително подгрятата фурна на средно ниво около 30 минути. Намалявате температурата на 180° C (с циркулация на въздуха 160° C) и печете още 20-25 минути. След това оставяте сладкиша да изстине.