Рецепта от:

Таня Донева

Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли

Необходими продукти:

 

За основата:
250 г маслени бисквити
100 г краве масло

 

За чийзкейка:
500 г сирене Маскарпоне
125 г пудра захар
100 мл прясно мляко
200 мл млечна ,течна сметана за разбиване
14 г желатин на листа или на прах, приготвен според указанията на опаковката
6 с.л. вода

 

За сладкото:
150 г боровинки
3 с.л. вода
3 с.л. захар

Приготвяне:

1. Пригответе ринг за торти с диаметър 22 см., като го поставите директно върху чиния за сервиране и по стените закрепите ацетатно фолио.

2. Започнете с приготвянето на сладкото от боровинки.

3. Сварете боровинките с 3-4 с.л. вода и 3 с.л. захар. Добавете и две лъжици готово сладко от боровинки. Разбъркайте, докато плодовете омекнат и сместа се сгъсти. Пасирайте и го оставете да се охлади напълно преди да го използвате.

4. Подгответе основата на вашия Боровинков чийзкейк, като смелите на трохи бисквитите с помощта на блендер. След това разтопете маслото в тенджера или в микровълновата фурна, ако предпочитате и го изсипете върху бисквитите. Разбъркайте бързо, за да се разпредели маслото добре. След което изсипете продуктите в подготвения ринг. Притиснете добре с лъжица и приберете основата в хладилника.

5. Поставете желатина на листа в ледено студена вода. Ако използвате на прах, пригответе го според указанието на опаковката.

6. Разбийте с машината маскарпонето и пудрата захар до гладък, пухкав крем. Прибавете прясното мляко и разбийте отново.

7. Следва да добавите боровинковото сладко, което трябва да е стегнало като желирано, но не прекалено твърдо. Отново с помощта на машината, смесете докато се разпредели идеално в крема. Извадете крема в голяма купа.

8. Разбийте сметаната в машината на лек и ефирен крем и я прибавете към основния крем, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу-нагоре, за да стане крема ефирен.

9. Поставете леко отцения от водата желатин в купичка и го загрейте на водна баня или в микровълновата фурна за 10 секунди, докато се разтвори. Накрая прибавете към крема и него, разбъркайте внимателно с шпатулата.

10. Изсипете крема върху добре стегналата бисквитена основа и приберете чийзкейка в хладилника за 3-4 часа.

11. Когато е готов, примахнете ринга и ацетатното фолио и гарнирайте с пресни плодове по ваш вкус.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply