Рецепта от:

BOSCH

Уред:
Кухненски машини MUM> Разгледай детайли

Необходими продукти:
125 г пшенично брашно
125 г пшенично брашно
250 мл хладко мляко
2 бр яйца (разделени жълтъци и белтъци)
2 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. сол
150 г меко масло
1 щипка захар
1/2 кубче прясна мая (около 20 г)
2 глави лук
300 г крем Фраше
6 с.л. хайвер от кета
копър за украса

Приготвяне:

1. Поставете двата вида брашно, млякото, жълтъците, квасената сметана, солта и половината от маслото в купата за миксиране. След това изсипете отгоре захарта и натрошената мая. С бъркалката за разбиване на сняг разбъркайте до образуването на гладко тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло за около 45 мин.

2. След това старателно почистете купата и на най-високата степен разбийте белтъците на сняг. Внимателно смесете с втасалото тесто.

3. В тиган загрейте малко масло. За всяка палачинка изсипете в него около 1 ½ с.л. тесто. На средна степен изпържете от двете страни до златисто малки, дебели палачинки. Така направете една след друга около 20 броя.

4. Междувременно обелете лука и го нарежете на ситно с фината страна на диска-ренде. Смесете го с крема Фраше. Сервирайте блините с крема и хайвера. Украсете с копър.

Съвет от Bosch

Междувременно обелете лука и го нарежете на ситно с фината страна на диска-ренде. Смесете го с крема Фраше. Сервирайте блините с крема и хайвера. Украсете с копър.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply