Рецепта от:
Даниела Динева
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За тестото:
280 г брашно
30 г захар
3 г сол
5 г суха мая
1 голямо яйце
120 мл топло прясно мляко
40 г масло на стайна температура
За плънката:
100 г сирене, смесено с белтъка от яйцето
За намазване:
1 жълтък
1 суп.л прясно мляко
Приготвяне:
1. В купата на миксера слагаме последователно съставките – брашното, сухата мая, захарта, солта, яйцето, прясното мляко.
2. Месим до меко тесто и оставяме да втаса за 1 час.
3. Разделяме на 5 еднакви части, моите са х 105 г всяка.
4. Разточваме на елипса, поставяме плънката, завиваме долната част добре, а горната режим на тънки ленти с помощта на нож за пица.
5. Редим в тавичка 20-22 см, покрита с хартия за печене.
6. Оставяме да втаса още 30 минути.
7. Преди да ги сложим във фурната, намазваме с жълтък, разбит с прясно мляко.
8. Печем в загрята фурна на долен и горен реотан на 170 С около 35-40 минути.
9. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.