Ябълков щрудел

Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

20-30мин

Количество / Порция:
4 порции

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
1 тесто за щрудел (основна рецепта)

Пълнеж:
5 ябълки (прибл. 750 г)
смес от захар и канела (на вкус)
50 г смлени лешници
200 г бита сметана
малко разтопено масло за глазура

Приготвяне:

1. За да приготвите тестото за щрудел, използвайте приставката за месене, за да смесите всички продукти на минимална степен.

2. След това включете за около 2 минути на средна степен.

3. Поставете тестото в затоплена купа, покрийте го с фолио и го оставете да отлежи в продължение на 60 минути.

4. Разбийте сметаната с приставката за разбъркване за около 1-2 минути на минимална степен, докато се втвърди и я прехвърлете в друга купа.

5. Измийте ябълките и ги нарежете на четвъртини, като почистите сърцевината. Нарежете ги с помощта на обръщащия се диск за раздробяване на минимална степен (друга възможност е, ако имате CubeCutter, го използвайте на минимална степен, за да нарежете ябълките на кубчета.)

6. След като сте оставили тестото да втаса, разточете го на тънко върху добре набрашнена повърхност, като редовно го обръщате и поръсвате с брашно.

7. Опитайте се хубаво да разточите малко по-дебелите краища.

8. Поставете парченцата ябълка върху получената кора, наръсете с половината смес от захар и канела и със смлените лешници отгоре, като внимавате краищата на кората да останат чисти.

9. Накрая добавете малко бита сметана към пълнеща.

10. С помощта на четка намажете краищата на кората с разтопено масло и навийте сладкиша на руло.

11. Накрая натиснете двата края плътно. Повдигнете рулото и го поставете върху подложка за печене, покрита с хартия за печене, като направите подковообразна форма.

12. Намажете с разтопено масло и поръсете с останалата смес от захар и канела.

13. Поставете в предварително загрята фурна и печете 45-50 минути на 190 °C.

14. Разбийте 1 жълтък с 3 с. л. мляко. Преди да го поставите да се пече, намажете щрудела с тази смес и наръсете с 50 г филирани бадеми.

15. Разбийте 250 мл сметана със съдържанието на ½ капсула ванилия и 50 г захар, докато се получи твърда пяна, поднесете с щрудела.

Съвет от Bosch

Направете супата малко по-хрупкава, като я сервирате с филийки чабата с големината на пръст, накъсани на малки хапки и запържени в зехтин. В тази супа вкусът на аспержите наистина се усеща, тъй като няма сметана, която да го отслаби.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply