тирамису без яйца
тирамису без яйца
тирамису без яйца
тирамису без яйца

Рецепта от:

Елица Сърбева

Количество / Порция:
10 порции 

Уред:
Хладилници> Разгледай детайли

Необходими продукти:
500мл животинска сметана за разбиване
700г маскарпоне
200г пудра захар
2с.л. екстракт от Бурбонска ванилия
400г. италиански бишкоти
~ 500мл кафе
100мл ликьор кафе/Бейлис/Калуа
2-3с.л. неподсладено готварско какао

Приготвяне:

1. Разбийте сметаната до меки връхчета.

В отделна купа разбийте маскарпонето с пудрата захар и ванилията.

Добавете маскарпонето към разбитата сметана и отново разбийте до хомогенна смес – 30тина секунди.

2. В съд смесете студеното кафе и ликьора.
Пригответе си тава или бурканчета, или друг съд, в който ще сглобите тирамисуто.

3. Направете най-долния блат от бишкоти като потапяте всяка бишкота за не повече от 2 секунди в течността от кафе и ликьор. В зависимост от съда, който използвате, добавете от крема, отгоре повторете блат с бишкоти и крем и завършете с бишкоти.
4. Поръсете с какао и приберете, за да стегне в хладилника BOSCH от серия 4, който разполага с достатъчно място за съхранение, а благодарение на функцията VitaFresh, разпределя температурата и влажността в различните отделения и храната остава свежа за по-дълго.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар