Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
1 ½ часа
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 пандишпанено тесто, размекнато масло за формата за кекс
Продукти за коричката:
80 г меко масло
80 г захар
1 ч. л. канела на прах
100 г брашно
60 г смлени бадеми
Продукти за пълнежа:
3 ябълки и 3 круши (малки)
40 г меко масло
60 г захар
300 мл ябълков сок
1 пакет ванилов пудинг микс (40 g)
Продукти за крема:
500 г нискомаслена извара
120 г захар
2 пакета ванилова захар
400 мл сметана
2 пакета втвърдител за сметана
Пудра захар за декорация
Приготвяне:
1. Омаслете добре формата за печене на торта и покрийте основата й с хартия за печене.
2. Загрейте предварително фурната на 180 °C.
3. Излейте пандишпановата смес във формата и печете около 35-40 минути.
4. Оставете блата да се охлади леко, след това разхлабете формата и освободете страните с нож, за да извадите блата.
5. Обърнете на дъска, за да изстива и отстранете хартията за печене.
6. Поставете блата върху подходящ поднос и сложете пръстен за торта около него.
7. За да направите хрупкавата коричка, използвайте приставката за месене, за да смесите добре всички продукти за около 1-2 минути на минимална степен.
8. Поставете сместа върху подложка за печене, покрит с хартия за печене, и печете около 15-20 минути на 180 °C до златисто-кафяво.
9. Оставете коричката да се охлади.
10. Обелете и почистете сърцевината на ябълките и крушите и ги срежете на четвъртини.
11. Настържете ги с едрата приставка на обръщащия се диск за раздробяване на минимална степен.
12. Загрейте маслото в дълбок тиган и задушете плодовете за около 5-6 минути.
13. Добавете 250 мл ябълков сок и захар и оставете да заври.
14. Разбъркайте ваниловия пудингов микс с останалия сок и го добавете до получената ябълкова смес.
15. Оставете на слаб огън за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато, докато получите кремообразна смес.
16. Изчакайте да се охлади леко, размажете върху пандишпановия блат и оставете в хладилника.
17. Разбийте сметаната и втвърдителя за сметана с приставката за разбъркване на минимална степен за около 2 минути, докато се втвърди и я прехвърлете в друга купа.
18. Добавете изварата, захарта и ваниловата захар в купата за смесване и разбъркайте добре, като използвате приставката за разбъркване на минимална степен.
19. Добавете разбитата сметана и внимателно я добавете към сместа с крема сирене на същата степен.
20. Размажете крема върху блата и охладете в хладилник за около 1-2 часа.
21. Отстранете пръстена за торта от десерта и го поднесете поръсен с хрупкава коричка и пудра захар.
Съвет от Bosch
За по-есенен вкус, карамелизирайте 150 г кестени в 50 г захар и напръскайте върху тарта.