Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
200 г тиква (кестенка или цигулка)
3 стръка босилек
5 листа салвия
Сол, прясно смлян пипер
1 с. л. мед
2 с. л. масло
150 мл сметана
150 мл зеленчуков бульон
2 ч. л. оцет от малини
400 г пене
Приготвяне:
1. Обелете тиквата и отстранете семките, нарежете на едри парчета на ръка (около 2-3 см дебелина) и поставете в съд за печене.
2. Наръсете босилек, салвия, сол, пипер, мед и масло върху тиквата, покрийте с фолио и сложете във фурната
за около 30-40 минути на 200 °C.
3. Междувременно разбийте сметаната с приставката за разбъркване на минимална степен за около 1-2 минути, докато се стегне.
4. Добавете опечената тиква (без подправките) и бульона в блендера и бъркайте на импулсна степен около 30 секунди, докато се образува гладка супа, като използвате оцета от малини, за да подобрите вкуса.
5. Добавете битата сметана в блендера.
6. След това бъркайте пюрето от тиква с блендера на максимална степен 1-2 минути и поднесете заедно с пенето.
7. За да постигнете ефекта на пяна в края, добавете малко количество соев лецитин или бита сметана към супата и разбийте отново.
8. Украсете с тиква и зелен лук.
Съвет от Bosch
Направете супата малко по-хрупкава, като я сервирате с филийки чабата с големината на пръст, накъсани на малки хапки и запържени в зехтин. В тази супа вкусът на аспержите наистина се усеща, тъй като няма сметана, която да го отслаби.