Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
35-40минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
4 купички за суфле с диаметър 10-12 см
2 портокала, нетретирани с восък
2 зелени лимона, нетретирани с восък
1 лимон
130 г захар
Меко масло и захар за купичките
5 пресни яйца (средни)
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
1. Измийте цитрусовите плодове и ги подсушете; настържете по ½ ч. л. от кората на всеки от плодовете.
2. Изцедете сока на всички плодове с помощта на цитрусовата преса на минимална степен. Загрейте сока с 50 г захар, докато се получи сироп и оставете да се охлади.
3. Омаслете купичките за суфле, покрийте ги със захар и сложете в хладилника.
4. Загрейте фурната на 180 °C.
5. Отделете белтъци от жълтъци.
6. Първо разбийте жълтъците с 50 г захар с помощта на приставката за разбъркване на максимална степен за около 5 минути, докато се получи кремообразна смес с бял цвят.
7. Добавете сместа към сиропа и бъркайте на ръка.
8. Внимателно измийте купата и приставката за разбъркване в студена вода, подсушете ги и поставете отново приставката за разбъркване.
9. Разбъркайте белтъците, 30 г захар и щипка сол, като използвате приставката за разбъркване на максимална степен за 4-5 минути, докато станат на пяна.
10. Внимателно добавете към сиропа и яйчения крем и напълнете ⅔ от купичките.
11. Печете във фурната около 12-16 минути на 180 °C.
12. Извадете и поднесете наръсени с пудра захар.
Съвет от Bosch
Смесете 50 г нуга, 100 г обикновен шоколад и 200 мл гореща сметана с приставката за разбъркване. Овкусете с малко ром и чили и поднесете със суфлето.