Крема сирене с круши и моркови

Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

10 минути

Количество / Порция:
4 порции

Уред:
Кухненски роботи > Разгледай детайли

Необходими продукти:
50 г круши
100 г моркови
4 с. л. лешници
1 портокал, нетретиран с восък
½ лимон, нетретиран с восък
1 с. л. сметана
(заквасена сметана с високо съдържание на мазнини)

2-3 с. л. мляко
100 г крема сирене
4 щипки къри на прах
2 щипки кимион
сол, захар
круши
ябълки

Приготвяне:

1. Обелете морковите и ги настържете заедно с крушите, на които сте отстранили сърцевината, като използвате фината страна на обръщащия се диск за раздробяване на минимална степен.

2. Поставете сместа от моркови и круши в отделна купа. Поставете универсалния нож Supercut в купата.

3. Добавете лешниците и ги смелете на едро на максимална степен.

3. Добавете лешниците и ги смелете на едро на максимална степен.

4. Извадете универсалния нож Supercut. Измийте портокала и лимона и настържете на фино кората им.

5. Изцедете сока върху лешниците, като използвате цитрусовата преса на минимална степен.

6. Поставете приставката за месене, добавете сметаната, млякото и крема сиренето в купата и бъркайте около 1 минута на минимална степен.

7. Подправете с кърито, кимиона и добавете сол и захар на вкус. Добавете круши и ябълки и прибавете всичко към сместа с крема сирене.

Съвет от Bosch

След като намажете, можете да добавите свежи подправки, например див лук. Подходящо за сервиране с прясно изпечен ръжен хляб.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply