Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
10 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи > Разгледай детайли
Необходими продукти:
50 г круши
100 г моркови
4 с. л. лешници
1 портокал, нетретиран с восък
½ лимон, нетретиран с восък
1 с. л. сметана
(заквасена сметана с високо съдържание на мазнини)
2-3 с. л. мляко
100 г крема сирене
4 щипки къри на прах
2 щипки кимион
сол, захар
круши
ябълки
Приготвяне:
1. Обелете морковите и ги настържете заедно с крушите, на които сте отстранили сърцевината, като използвате фината страна на обръщащия се диск за раздробяване на минимална степен.
2. Поставете сместа от моркови и круши в отделна купа. Поставете универсалния нож Supercut в купата.
3. Добавете лешниците и ги смелете на едро на максимална степен.
3. Добавете лешниците и ги смелете на едро на максимална степен.
4. Извадете универсалния нож Supercut. Измийте портокала и лимона и настържете на фино кората им.
5. Изцедете сока върху лешниците, като използвате цитрусовата преса на минимална степен.
6. Поставете приставката за месене, добавете сметаната, млякото и крема сиренето в купата и бъркайте около 1 минута на минимална степен.
7. Подправете с кърито, кимиона и добавете сол и захар на вкус. Добавете круши и ябълки и прибавете всичко към сместа с крема сирене.
Съвет от Bosch
След като намажете, можете да добавите свежи подправки, например див лук. Подходящо за сервиране с прясно изпечен ръжен хляб.