Рецепта от:
Creme de la Kremy
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За хлебчетата:
125мл топла вода
125мл топло прясно мляко
1п суха мая
1ч.л. захар
1ч.л. сол
2 яйца
70мл олио
500гр брашно
жълтък за намазване
За бургерите:
300 гр свинско месо
300 гр телешко месо
сол
черен пипер
мазнина за намазване на грил тигана
За салатата:
3 средно големи моркова
1/2 червена или бяла зелка
1-2 с.л. майонеза
сол
черен пипер
магданоз по желание
Приготвяне:
1. Смесете всички съставки за хлебчето, освен брашното и изчакайте няколко минути, докато сместа кипне леко
2. Иизсипете мократа смес върху пресятото брашно и омесете лепкаво тесто (ако използвате Bosch Multi Talent тестото е готово за около минута, ако месните на ръка, ще са ви необходими малко повече)
3. Оставете тестото да втаса 30 минути.
4. Докато тестото втасва, накълцайте месото на едра кайма или използвайте готова и подправете с любими подправки
5. Изпечете бургерите върху средно нагорещен грил тиган според степента на готовност, която предпочитате. За добре изпечени кюфтета препоръчвам 5 минути от всяка страна.
6. Вече втасалото тесто, омесете леко на набрашнен плот и разделете на еднакви по големина топчета върху тава застлана с хартия за печене.
7. Оставате ги да си починат 10-тина минути.
8. Настъргжете морковите и зелето на ренде.
9. Към настърганите зеленчуци добавете майонеза, сол и черен пипер и ситно нарязан магданоз по желание.
10. Салатата съхранявайте в хладилника, докато дойде време да сглобите бургерите.
11. Намажете хлебчетата с жълтък и поръсете със сусам по желание.
12. Хлебчетата печете на 200градуса с вентилатор около 20-тина минути или докато получат златист загар.
13. Бургера можете да сглобите според вашето желание и да му добавите чедър, кисели краставички, айсберг салата, червен лук, сосове и въобще комбинациите са безброй.
Съвет
Не претрупвайте бургера с твърде много салати и сосове. Заложете на хубава питка, качествено кюфте, добре комбинирана салата и сос.