Рецепта от:
cakeandpancake
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Блендери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
3 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
3 с.л. захар
3 с.л. кокосово масло
Допълнително:
3 бр. белтъци
100 г. кристална бяла захар
1 с.л. бурбонска ванилова захар
плодове по избор
Приготвяне:
1. Приготвяте тиган, който може да бъде използван във фурна. Слагате кокосовото масло в тигана и го прибирате на топло във фурната. Оставете тигана във фурната около 10тина минути, за да се нагорещи добре и кокосовото масло да се разтопи.
2. Изсипете всички останали продукти в купата на блендерa и хубаво разбийте до еднородна смес.
3. Внимателно и с кърпа изваждате тигана от фурната!
ВНИМАНИЕ! Тиганът ще е изключително горещ, а кокосовото масло ще се е разтопило и ще е много горещо. Бъдете предпазливи да не го разлеете при изваждане на тигана.
Изсипете сместа в тигана и върнете обратно във фурната за около 20 минути. НЕ отваряйте вратичката на фурната!
Когато палачинката е образувала захар, извадете тигана и сервирайте в него.
Съвет
За гарниране разбих белтъците на сняг със захарта и след това ги обгорих с готварска горелка за допълнителен карамелен вкус.