Датска палачинка
Датска палачинка
Датска палачинка

Рецепта от:

cakeandpancake

Количество / Порция:
4 порции

Уред:
Блендери> Разгледай детайли

Необходими продукти:
3 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
3 с.л. захар
3 с.л. кокосово масло
Допълнително:
3 бр. белтъци
100 г. кристална бяла захар
1 с.л. бурбонска ванилова захар
плодове по избор

Приготвяне:

1. Приготвяте тиган, който може да бъде използван във фурна. Слагате кокосовото масло в тигана и го прибирате на топло във фурната. Оставете тигана във фурната около 10тина минути, за да се нагорещи добре и кокосовото масло да се разтопи.

2. Изсипете всички останали продукти в купата на блендерa и хубаво разбийте до еднородна смес.

3. Внимателно и с кърпа изваждате тигана от фурната!
ВНИМАНИЕ! Тиганът ще е изключително горещ, а кокосовото масло ще се е разтопило и ще е много горещо. Бъдете предпазливи да не го разлеете при изваждане на тигана.

Изсипете сместа в тигана и върнете обратно във фурната за около 20 минути. НЕ отваряйте вратичката на фурната!

Когато палачинката е образувала захар, извадете тигана и сервирайте в него.

Съвет 

За гарниране разбих белтъците на сняг със захарта и след това ги обгорих с готварска горелка за допълнителен карамелен вкус.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply