Рецепта от:
Creme de la Kremy
Уред:
Миксери> Разгледай детайли
Необходими продукти:
За блата:
6 яйца
6с.л. захар
6с.л. брашно
2с.л. неподсладено какао
ванилия
1п. бакпулвер
1ч.л. инстантно кафе(по желание)
За крема:
500гр маскарпоне
1 консерва карамелизирано кондензирано мляко
За ганаша:
250гр черен шоколад
250мл сметана
Приготвяне:
1. Правим блата като разбиваме яйцата и захарта около 5 минути на висока скорост.
2. Прибавяме брашното, ванилията какаото и Бакпулвера.
3. Печем в тавата на фурната на 180 градуса за 20 минути без вентилатор.
4. Готовото руло навиваме с кърпа, докато е още горещо и го оставяме са изстине.
5. Приготвяме си ганаш като загряваме сметаната до кипене и я заливам върху шоколада.
6. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади напълно.
7. Крема се приготвя като към Маскарпонето добавяме кондензираното мляко и разбиваме до хомогенност.
8. Смелете шепа орехи в чопър.
9. Рулото сглобяваме като развиваме блата, намазваме го с крема, поръсваме орехите и завиваме обратно.
10. Декорацията и оформянето на пънчето не е задължителна, но определено създава празнично усещане и приповдигнатост.
Съвет:
Ако не намирате карамелизирано кондензирано мляко в магазина, купете си консерва с кондензирано мляко и я сварете в тенджера с вода за 3часа. Така ще го карамелизирате.