Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
1 ½ часа
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 кг бут от еленско месо без кости
70 г целина
70 г моркови
70 г корен от магданоз
200 г лук
100 г картофи
2 с. л. доматено пюре
½ л сухо червено вино
1 л бульон от пиле или дивеч
½ канелена пръчица
1 звездовиден анасон
6 плодчета от хвойна
2 дафинови листа
20 г сушени манатарки
сол
прясно смлян пипер
Поднася се с ньоки, шпецли или картофи
Приготвяне:
1. Подгответе еленския бут и го нарежете на кубчета с големина 2-3 см.
2. Обелете лука, картофите, морковите, магданозения корен и целината и ги нарежете с CubeCutter на средна степен. (Друга възможност е, ако нямате CubeCutter, да използвате нож, за да ги нарежете на малки кубчета).
3. Запечете месото в тиган.
4. Добавете нарязаните зеленчуци и запържете за кратко.
5. Добавете доматеното пюре и оставете за кратко на огъня.
6. След това долейте червеното вино, като оставите алкохолът да се изпари, преди да добавите бульона.
7. Поставете билките във филтър за чай и стегнете плътно с кухненски конец, добавете към тигана заедно с гъбите и в зависимост от големината на парчетата месо, оставете на огъня за около 50-60 минути, докато всички продукти омекнат.
8. Извадете торбичката с билки, когато ястието е готово.
9. Подправете със сол и пипер.
10. Поднесете с шпецли, картофи или брюкселско зеле.
Съвет от Bosch
За това ястие е подходящ сос от конфитюр от червени боровинки, сметана и хвойна на прах, както и комбинация от сметана и сироп от нар.