Рецепта от:
cakeandpancake
Количество / Порция:
8 порции
Уред:
Пасатори> Разгледай детайли
Необходими продукти:
150 г. бекон, нарязан на парченца
60 г. масло
2 бр. средно големи глави лук
2-3 бр. скилидки чесън
1/3 ч.ч. бяло вино
~1 кг. картофи
500 мл. телешки или зеленчуков бульон
300 мл. прясно мляко
200 мл. течна сметана за готвене
сол и черен пипер на вкус
сол и черен пипер на вкус
400 мл. вода
Приготвяне:
1. Запържете за няколко минути бекона в тенджерата, в която ще готвите супата. Пресипете го
в купичка и НЕ избърсвайте (изплаквайте) тенджерата.
2. Нарежете лука на дребно и го задушете, заедно с чесъна. Гответе няколко минути като
бъркате непрекъснато, защото иначе лукът ще загори. Изсипете виното и деглазирайте.
Прибавете бульона и водата.
3. Нарежете картофите на кубчета и ги изсипете в тенджерата с бульона. Оставете на силен
огън, докато заври. След това намалете интензитета на огъня на умерен, докато картофите омекнат и течността се поизпари.
4. Свалете от котлона и изсипете сметаната и млякото. Посолете и добавете черен пипер.
Пасирайте до крем. Разпределете по купички и прибавете по малко от бекона и настъргания чедър. Аз добавих и малко лют червен пипер.