Браунис а ла Bosch

Рецепта от:

BOSCH

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
100 г лешникови ядки
250 г меко масло
200 г пудра захар
6 яйца (размер М)
175 г брашно
100 г смлени лешници
60 г какао на прах
3 с.л. смляно кафе за еспресо
100 г шоколад (напр. натурален)
Освен това:
Правоъгълна форма за браунис или за кекс (около 20 х 30 см)

Приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 оС (180 оС с вентилатор). Запечете в тава лешниците за около 10 минути. Извадете ядките от фурната, обелете люспите с помощта на кухненска кърпа, охладете. Намалете температурата на фурната на 180 оС (160 оС с вентилатор).

2. В миксиращата приставка грубо наситнете поотделно първо лешниковите ядки, а после и шоколада.

3. Разбийте до пяна маслото и захарта в купата за миксиране в продължение на 5 минути. Разбивайки добавете яйцата едно по едно. Смесете ядките, шоколада, брашното, смлените ядки и смляното кафе със сместа от яйцата и захарта.

4. Във формата за браунис сложете голямо парче хартия за печене. Изсипете в нея тестото и загладете. Печете на второто ниво отдолу нагоре 30-35 минути. Извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно. Извадете от формата, нарежете на дълги правоъгълници или малки квадрати. По желание поръсете с пудра захар.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар