Рецепта от:
Кремена Енчева
Уред:
Блендери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
1 лъжица пълномаслено краве масло
4-5 с.л. ябълков оцет
1 щипка сол
50-60 г масло
50 мл прясно мляко за разреждане
Приготвяне:
1. В една тенджера, поставена на котлона, налейте 1 литър прясно мляко и изчакайте да заври.
2. Изключете котлона и добавете към горещото мляко ябълков оцет. Прецедете течността. С помощта на шпатулата премахнете излишната вода.
3. Сложете получения каймак в блендер. Добавете щипка сол, масло и останалото прясно мляко.
4. Изсипете получената смес в купичка и оставете за няколко часа да се втвърди.
5. Поръсете готовото крема сирене със семена.