Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
15 минути
Количество / Порция:
4 порции / 1000 мл
Уред:
VitaBoost > Разгледай детайли
Необходими продукти:
200 г карфиол
200 г пушена сьомга
200 г буркан нахут
500 г зеленчуков бульон
150 г бита сметана
‘½ връзка кресон
3 с.л. лимонов сок
резенчета лимон
Приготвяне:
1. Начупете карфиола на розички, нарежете четвърт от тях на резенчета с дебелина на вафлени корички, а останалите поставете в каната на VitaBoost заедно със 150 g сьомга, 125 g нахут и бульона. Поставете капака със запушалка и натиснете здраво.
2. Включете VitaBoost. Натиснете бутона за програмата за супи и миксирайте добре, докато уредът се изключи. Или настройте въртящия се селектор на най-висока мощност и добре пасирайте посочените съставки в продължение на около 7 минути, като в същото време затопляте сместа.
3. След 4 минути отворете запушалката и добавете битата сметана. През това време измийте кресона, изтръскайте го и откъснете листенцата. Затоплете за кратко останалия нахут в готовата супа. Разлейте супата в купи, добавете останалите резенчета карфиол и пушената сьомга, украсете с кресон и резенчета лимон и поднесете.
Съвет от Bosch
Пушената сьомга ще придаде на супата един чудесен деликатен цвят – въпреки това може да използвате и други пушени риби, например пъстърва. Можете да постигнете и бледозелен цвят, ако пасирате част от кресона с останалите съставки.