СИРОПИРАН АРАБСКИ СЛАДКИШ
СИРОПИРАН АРАБСКИ СЛАДКИШ
СИРОПИРАН АРАБСКИ СЛАДКИШ
СИРОПИРАН АРАБСКИ СЛАДКИШ
СИРОПИРАН АРАБСКИ СЛАДКИШ
СИРОПИРАН АРАБСКИ СЛАДКИШ

Рецепта от:

cakeandpancake

Количество / Порция:
8 порции 

Уред:
Миксери> Разгледай детайли

Необходими продукти:
150 мл. зехтин екстра върджин
175 г. кафява захар
4 бр. яйца размер М
175 мл. прясно мляко
200 г. семолина
75 г. пшенично брашно
3 ч.л. бакпулвер
кора от 2-3 лимона

Необходими продукти за сиропа:
сок от 2-3 лимона
300 г. кафява захар
600 мл. вода
един лимон нарязан на слайсове
щипка шафран
няколко цвята сушена роза или 1-2 капки масло от роза за готварски цели
1-2 цвята кардамон

Приготвяне:

1. Сложете всички продукти за сиропа в касерола и кипнете на котлона. След като заври, намалете силата на огъня и оставете да къкри за около 10-15 минути.

2. След това оставете настрана да се охлади, докато приготвяте сладкиша.

3. Пригответе си форма за печене с диаметър 20см и висока около 10см. Ако нямате толкова висока форма, използвайте по-голям диаметър (24/26см). Застелете я с хартия за печене.

4. Изсипете в купата на миксера захарта, яйцата и кората от лимон и разбийте за няколко минути.

5. След това прибавете млякото, брашното, семолината и бакпулвера и разбийте отново за няколко минути до еднообразна смес. Изсипете сместа в предварително подготвената форма за печене и печете на 180С за около 50 минути.

6. След изваждане от фурната, оставете да изстине за 15тина минути във формата за печене.

7. Извадете от формата, премахнете хартията за печене и сложете в дълбока чиния. И след това залейте обилно със ситопа. Оставете сладкиша да поеме сиропа за 1-2 часа.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Leave a Reply