Рецепта от:
BOSCH
Време за приготвяне:
20 минути
Количество / Порция:
4 порции
Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли
Необходими продукти:
400 г зелени тиквички
1 скилидка чесън, обелена
1 връзка копър
3 яйца (средни)
60 г брашно
сол
прясно смлян пипер
2-3 с. л. растителна или друга мазнина
Приготвяне:
1. Измийте тиквичките и ги нарежете с едрата страна на обръщащия се диск за раздробяване.
2. Прехвърлете нарязаните тиквички в отделна купа, добавете сол, оставете за 10 минути, а след това ги изцедете добре с ръка.
3. Междувременно накълцайте скилидките чесън и копъра с универсалния нож Supercut на максимална степен.
4. Извадете универсалния нож Supercut и монтирайте приставката за месене.
5. Смесете всички продукти, освен растителната мазнина или маслото, с приставката за месене на средна степен за 1-2 минути.
6. Подправете със сол и пипер.
7. Пържете малки топчици в гореща мазнина, оставете да се отцедят на кухненска хартия и сервирайте.
Доматен сос:
1. Бланширайте 2 домата биволско сърце във вряща вода за около 30 секунди, след това поставете в студена вода и обелете.
2. Обелете 1 глава червен лук и го нарежете на четвъртини заедно с доматите.
3. Поставете универсалния нож Supercut в купата и добавете четвъртините домати и лук.
4. Добавете 1 чили, 2 с. л. оцет от червено вино, 2 ч. л. пудра захар, ½ ч. л. кимион, 2 с. л. зехтин, сол, пипер, сока на половин зелен лимон и 2 с. л. нарязан магданоз и включете на максимална степен за 1 минута.