Лимоново суфле

Рецепта от:

BOSCH

Време за приготвяне:

35-40минути

Количество / Порция:
4 порции 

Уред:
Кухненски роботи> Разгледай детайли

Необходими продукти:
4 купички за суфле с диаметър 10-12 см
2 портокала, нетретирани с восък
2 зелени лимона, нетретирани с восък
1 лимон
130 г захар
Меко масло и захар за купичките
5 пресни яйца (средни)
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

1. Измийте цитрусовите плодове и ги подсушете; настържете по ½ ч. л. от кората на всеки от плодовете.

2. Изцедете сока на всички плодове с помощта на цитрусовата преса на минимална степен. Загрейте сока с 50 г захар, докато се получи сироп и оставете да се охлади.

3. Омаслете купичките за суфле, покрийте ги със захар и сложете в хладилника.

4. Загрейте фурната на 180 °C.

5. Отделете белтъци от жълтъци.

6. Първо разбийте жълтъците с 50 г захар с помощта на приставката за разбъркване на максимална степен за около 5 минути, докато се получи кремообразна смес с бял цвят.

7. Добавете сместа към сиропа и бъркайте на ръка.

8. Внимателно измийте купата и приставката за разбъркване в студена вода, подсушете ги и поставете отново приставката за разбъркване.

9. Разбъркайте белтъците, 30 г захар и щипка сол, като използвате приставката за разбъркване на максимална степен за 4-5 минути, докато станат на пяна.

10. Внимателно добавете към сиропа и яйчения крем и напълнете ⅔ от купичките.

11. Печете във фурната около 12-16 минути на 180 °C.

12. Извадете и поднесете наръсени с пудра захар.

Съвет от Bosch

Смесете 50 г нуга, 100 г обикновен шоколад и 200 мл гореща сметана с приставката за разбъркване. Овкусете с малко ром и чили и поднесете със суфлето.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар