Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
малка бучка масло
5 ивици пушен бекон, накълцани
1 глава лук, ситно накълцана
2 стръка целина, на кубчета
2 моркова, на кубчета
1 глава къдраво зеле, накълцана
4 с.л. бяло вино
300 мл пилешки бульон
400 г боб от консерва, отцеден
За рибата:
4 филета морска бяла риба, примерно хек, по около 140 г всяко, с кожата
2 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
Приготвяне:
1. Разтопете маслото в дълбок тиган, загрейте го силно и запържете бекона за няколко минути. Добавете лука, целината и морковите и ги оставете да се задушат за 8-10 мин, докато омекнат. Не бива да потъмняват. Сложете мащерката и зелето и оставете на огъня за още няколко минути, докато зелето започне да сляга. Сипете виното и оставете да къкри, докато се изпари. Добавете боба и бульона и оставете да къкри 10 мин. Зелето трябва да омекне, но да не се скашка.
2. За да приготвите рибата, овкусете всяко филе и поръсете кожата с брашно. Загрейте зехтина в тиган и запържете рибата с кожата надолу за около 4 мин, докато стане хрупкава, след това обърнете парчетата и пържете още 2-3 мин до готовност. Сервирайте всяко парче риба върху задушеното зеле, а по желание може да добавите и пресни картофи.